Bewoners en zakelijke rijders gaan auto’s delen

Na een deelauto-project voor zakelijke gebruikers stapt Athlon nu in een proef waarbij bewoners van nieuwe appartementen en medewerkers van Rabobank IJsseldelta in Zwolle samen auto’s delen.

De leasemaatschappij werkt hiervoor samen met deltaWonen, Rabobank IJsseldelta en BPD. Athlon is leverancier van de auto’s en de achterliggende techniek. Het project start zodra in 2018 de nieuwe appartementen (64 woningen, waarvan 25 sociale huurappartementen) zijn opgeleverd.

200 mensen, 7 auto’s

Voor de bewoners en de medewerkers van de Rabobank staan straks 7 auto’s klaar: 2 BMW’s en 5 Peugeots. In totaal kunnen zo’n 200 mensen straks gebruik maken van de auto’s. Waarbij de reserveringen via een eigen account in een speciale app.

De bewoners en medewerkers betalen geen abonnementsgeld, maar rekenen af op basis van gebruik. Niels van den Hoogen, commercieel directeur van Athlon: "Het unieke is dat consumenten en particulieren samen auto’s gaan delen We hebben al wel ervaring met meerdere bedrijven die auto’s delen, maar niet met zulke verschillende doelgroepen. Dit wordt een enorm leerproject."

Opschalen met e-bikes en e-scooters 

Als de bezettingsgraad hoog genoeg is en de samenwerking tussen bankmedewerkers en bewoners slaagt, dan wil Athlon graag opschalen met meer auto’s en -later- e-bikes en elektrische scooters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bewoners en zakelijke rijders gaan auto’s delen - Automobielmanagement.nl

Bewoners en zakelijke rijders gaan auto’s delen

Na een deelauto-project voor zakelijke gebruikers stapt Athlon nu in een proef waarbij bewoners van nieuwe appartementen en medewerkers van Rabobank IJsseldelta in Zwolle samen auto’s delen.

De leasemaatschappij werkt hiervoor samen met deltaWonen, Rabobank IJsseldelta en BPD. Athlon is leverancier van de auto’s en de achterliggende techniek. Het project start zodra in 2018 de nieuwe appartementen (64 woningen, waarvan 25 sociale huurappartementen) zijn opgeleverd.

200 mensen, 7 auto’s

Voor de bewoners en de medewerkers van de Rabobank staan straks 7 auto’s klaar: 2 BMW’s en 5 Peugeots. In totaal kunnen zo’n 200 mensen straks gebruik maken van de auto’s. Waarbij de reserveringen via een eigen account in een speciale app.

De bewoners en medewerkers betalen geen abonnementsgeld, maar rekenen af op basis van gebruik. Niels van den Hoogen, commercieel directeur van Athlon: "Het unieke is dat consumenten en particulieren samen auto’s gaan delen We hebben al wel ervaring met meerdere bedrijven die auto’s delen, maar niet met zulke verschillende doelgroepen. Dit wordt een enorm leerproject."

Opschalen met e-bikes en e-scooters 

Als de bezettingsgraad hoog genoeg is en de samenwerking tussen bankmedewerkers en bewoners slaagt, dan wil Athlon graag opschalen met meer auto’s en -later- e-bikes en elektrische scooters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding