Reuters meldt dat de rechtbank in Braunschweig deze uitspraak doet richting consumentenorganisatie MyRight en het Amerikaanse advocatenkantoor Hausfeld, die gezamenlijk de zaak in gang zetten.

‘Geen waardedaling’ 

De motivatie van de rechtbank om Volkswagen niet te veroordelen tot financiele compensatie is drieledig: a. de eigenaren mochten blijven rijden in de VW’s ondanks de sjoemelsoftware, b. de auto’s zijn kosteloos voorzien van software volgens EU-software, en c. de rechtbank sluit zich aan bij de stelling van Volkswagen dat de eigenaren van ‘sjoemeldiesels’ niet bang hoeven zijn voor extra en onverwachte waardedaling.   

In hoger beroep 

In Amerika ging Volkswagen wel over tot schadeloosstelling met een financiele compensatie. Gemotiveerd door deze ongelijkheid heeft MyRight al aangekondigd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Braunschweig. Ook in Nederland bestaat verontwaardiging over de ongelijke behandeling bij eigenaren, stichting Volkswagen Car Claim en de Consumentenbond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding