Vermeulen acht het wel wenselijk maar hoogst onwaarschijnlijk dat autobezitters in zijn land of omringende landen snel overstappen op elektrische auto’s. "Velen hebben daarvoor het geld niet terwijl er volstrekt onvoldoende infrastructuur is." Volgens Naamsa rijden er in heel Zuid-Afrika, een land dat drie keer zo groot is als Duitsland, precies 275 E-auto’s rond. "We blijven nog vele jaren achter Europa aanhobbelen. De luchtvervuiling in de grootste steden zoals Lagos en Maputo wordt alleen maar erger omdat er steeds meer afgedankte Europese diesels op de weg verschijnen." Aan de andere kant richten de grote autofabrikanten wel steeds meer de blik op Afrika als interessante groeimarkt. Zo heeft Volkswagen eerder dit jaar een aparte regionale directie voor de Sub-Sahara ingesteld en hebben zowel PSA als Renault autofabrieken geopend in de noordelijker Afrikaanse landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding