"Een eind aan die neerwaartse trend is de komende maanden niet in zicht," zegt het Center Automotive Research van de Universiteit Duisburg-Essen dat onder leiding staat van prof. Ferdinand Dudenhöffer.
Het CAR berekent dat het dieselaantal in dit marktsegment eind dit jaar tot onder de 20 procent zal zijn gedaald. Dudenhöffer baseert zijn voorspelling op de gegevens van nieuwe auto’s die nu al zijn gekocht maar meestal pas een maand of vijf later daadwerkelijk op kenteken worden gezet. "De onzekerheid rond dieselauto’s bij particuliere kopers is enorm. Ondanks de dieseltop, die de verkopen juist weer had moeten aanzwengelen, zorgen de rijverboden in steeds meer binnensteden er voor dat vooral particulieren geen diesel meer durven te kopen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding