BMW gaat snel door met elektrificering

BMW wil de komende acht jaar 25 nieuwe elektrische modellen op de markt brengen waarvan 12 volledig elektrisch. Naast de huidige BMW i3 moet in 2020 als eerste de volledig elektrische SUV X3 op de markt komen. Een jaar eerder wil dochter Mini ook haar eerste elektrische auto presenteren.

Dat heeft bestuursvoorzitter Harald Krüger laten weten in een voorbeschouwing voor de Frankfurter Auto Messe IAA die donderdag zijn poorten opent. BMW zal haar elektrische plannen verder uit de doeken doen tijdens die autotentoonstelling. Daar zal dan ook een prototype van de elektrische Mini te zien zijn.

BMW wil dat al haar fabrieken in de wereld straks elke vorm van aandrijving in de auto’s kunnen monteren. De Duitse fabrikant denkt dit jaar al 100.000 hybride of elektrische auto’s te verkopen. Dat betekent dat er eind dit jaar in de hele wereld al zo’n 200.000 van die voertuigen van BMW op de weg zullen zijn.

BMW gaat snel door met elektrificering - Automobielmanagement.nl

BMW gaat snel door met elektrificering

BMW wil de komende acht jaar 25 nieuwe elektrische modellen op de markt brengen waarvan 12 volledig elektrisch. Naast de huidige BMW i3 moet in 2020 als eerste de volledig elektrische SUV X3 op de markt komen. Een jaar eerder wil dochter Mini ook haar eerste elektrische auto presenteren.

Dat heeft bestuursvoorzitter Harald Krüger laten weten in een voorbeschouwing voor de Frankfurter Auto Messe IAA die donderdag zijn poorten opent. BMW zal haar elektrische plannen verder uit de doeken doen tijdens die autotentoonstelling. Daar zal dan ook een prototype van de elektrische Mini te zien zijn.

BMW wil dat al haar fabrieken in de wereld straks elke vorm van aandrijving in de auto’s kunnen monteren. De Duitse fabrikant denkt dit jaar al 100.000 hybride of elektrische auto’s te verkopen. Dat betekent dat er eind dit jaar in de hele wereld al zo’n 200.000 van die voertuigen van BMW op de weg zullen zijn.