Ford-Werke GmbH, de Duitse tak van Ford, en het trein- en transportbedrijf werken al sinds 2013 samen op het gebied van autodelen maar begeven zich nu ook in de tweewielers onder de naam FordPass Bikes.

Ford is daarmee, voor zover bekend, het eerste autobedrijf dat zich in Europa in fietsdelen begeeft. De Amerikaanse autobouwer breidt al enige tijd haar diensten op het gebied van de mobiliteit uit en gaat daar in snel tempo mee door, heeft CEO James Hackett juist gisteren benadrukt in een persgesprek.

"Om ons tot mobiliteitspartner te ontwikkelen zijn we vier jaar geleden met Ford Carsharing begonnen. Deze Bikesharing is nu een verdere stap bij het realiseren van deze strategie. Daarmee breiden we het verkeer in de binnenstad uit met een volledig emissievrije component en maken we voor steeds meer klanten een milieuvriendelijke, goedkope en verstandige mobiliteit mogelijk," licht Wolfgang Kopplin, plaatsvervangend directeur van Ford Werke GmbH uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding