GM koopt daartoe 200 mW windenergie van in aanbouw zijnde windfarms in beide staten. Zodra de molens volop in productie komen, kunnen ze in 20 procent van GM’s wereldwijde energiegebruik voorzien.

In Ohio en Indiana staan fabrieken die onder meer de Chevrolet Cruze en Silverado en GMC Sierra lichte pick-up trucks bouwen. In totaal gaat het om zeven vestigingen van General Motors. "Technologie is de drijvende kracht voor oplossingen voor mobiliteit en veiligheid in onze voertuigen maar ook voor de energie om die voertuigen te bouwen," zegt productiedirecteur Gerard Johnson van GM North-America. De milieugroepering The Climate Group is erg blij met de aankondiging: "Felicitaties aan General Motors voor deze grote stap vooruit. Dat is een fantastisch bewijs van commitment en laat andere ondernemingen zien wat er mogelijk is," aldus directeur Helen Clarkson.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding