In Noord-Ierland, waar al meer laadinfrastructuur is aangelegd, komt dat zelfs uit op 77 procent. Dat blijkt uit een onderzoek onder duizend autobezitters dat is uitgevoerd door Total EV, een organisatie die speciaal is opgericht om elektrisch rijden te promoten.

Tegelijk blijken de ondervraagden toch nogal wat ‘beren’ op de weg te zien. Zo stelt 27 procent dat er nog geen of te weinig betaalbare elektrische auto’s te krijgen zijn en noemt één op de vijf het gebrek aan laadpunten of het te geringe bereik van de auto’s zelf als bottleneck. Zakenman Daniel Green, oprichter van Total EV: "We gaan duidelijk weg van diesel en benzine en naar elektrisch. Het algemene publiek wil het, de regering wil het en het milieu heeft het nodig. Maar waar zijn de fabrikanten en hoe en wanneer worden wij autorijders er bij betrokken?" Green denkt dat de aanbiedingen en subsidies rond EV’s verwarrend zijn, dat je gek wordt van de verschillende laadmogelijkheden en dat er reële twijfels blijven bestaan over het bereik maar ook over de afschrijving van een elektrische auto. "De meeste mensen vragen zich hardop af wanneer ze daadwerkelijk zouden moeten overstappen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding