Greenpeace kaapt schip vol VW’s in Britse haven (filmpje)

Actievoerders van Greenpeace hebben in de Britse haven van Sheerness een autoschip vol Volkswagens ‘gekaapt’.

Ze protesteren tegen de aanvoer van vervuilende diesels en eisen dat de auto’s weer terug gaan naar Duitsland. De actievoerders kwamen met kajaks aanvaren en klommen vervolgens tegen het hoge schip op.

Tegelijkertijd klauterden andere actievoerders over de hekken van het opslagterrein van Volkswagens waar ze de sleutels weg roofden om zo eveneens te voorkomen dat die auto’s het land binnenkomen. "Vrijwilligers pogen tegen te houden dat al die auto’s weg rijden door de sleutels er uit te halen," aldus een verklaring van Greenpeace.

Volkswagen stelde dat het op de hoogte was van een protest in de haven van Sheerness. "Het schip bevat een variatie aan voertuigen van de Volkswagen Groep, inclusief benzine-, diesel- en plug-in hybride modellen. De dieselauto’s waar de betogers zich tegen richten voldoen aan de strikte Euro 6 emissie-eisen."
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Greenpeace kaapt schip vol VW’s in Britse haven (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Greenpeace kaapt schip vol VW’s in Britse haven (filmpje)

Actievoerders van Greenpeace hebben in de Britse haven van Sheerness een autoschip vol Volkswagens ‘gekaapt’.

Ze protesteren tegen de aanvoer van vervuilende diesels en eisen dat de auto’s weer terug gaan naar Duitsland. De actievoerders kwamen met kajaks aanvaren en klommen vervolgens tegen het hoge schip op.

Tegelijkertijd klauterden andere actievoerders over de hekken van het opslagterrein van Volkswagens waar ze de sleutels weg roofden om zo eveneens te voorkomen dat die auto’s het land binnenkomen. "Vrijwilligers pogen tegen te houden dat al die auto’s weg rijden door de sleutels er uit te halen," aldus een verklaring van Greenpeace.

Volkswagen stelde dat het op de hoogte was van een protest in de haven van Sheerness. "Het schip bevat een variatie aan voertuigen van de Volkswagen Groep, inclusief benzine-, diesel- en plug-in hybride modellen. De dieselauto’s waar de betogers zich tegen richten voldoen aan de strikte Euro 6 emissie-eisen."
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding