De Hyundai IONIQ Electric heeft een actieradius van 280 kilometer en biedt ruimte aan vijf personen. De autofabrikant heeft voor Amsterdam gekozen omdat dat inmiddels beschikt over 2.200 publieke laadstations, de beste infrastructuur voor elektrische auto’s in Europa. "Bovendien past de doelstelling van Amsterdam om vanaf 2025 CO2-neutraal te zijn (Verkeersplan: Amsterdam, the Electric City) uitstekend bij de strategie van Hyundai om duurzame mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken," stelt de autobouwer.

Positie uitbouwen

"Het IONIQ Car Sharing Project in Amsterdam is voor Hyundai belangrijk om onze positie op het gebied van eco-vriendelijke mobiliteit verder uit te bouwen", zegt Thomas Schmid, Chief Operating Officer van Hyundai Motor Europe. De Hyundai IONIQ is de eerste auto ter wereld die kan worden geleverd met een keuze uit drie aandrijfsystemen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride.