Onderzoek ANWB: Elektrisch rijden duurder dan op benzine

Rijden met een elektrische auto is 10 procent duurder dan rijden met een benzineauto. Dit blijkt uit berekeningen van de ANWB, als onderdeel van een breder onderzoek naar elektrisch rijden.

Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlandse consumenten interesse heeft in elektrisch rijden. De prijs per kilometer van een nieuwe benzineauto is 50,6 cent, terwijl die van een nieuwe elektrische auto 55,9 cent bedraagt. De tarieven zijn berekend op basis van vier jaar gebruik en 15.000 gereden kilometers per jaar.

Milieuwinst

Van de ondervraagden geeft 85 procent aan dat milieuwinst de belangrijkste reden is om te kiezen voor een elektrische auto. Zo’n 46 procent zegt dat te willen doen omdat de auto voordelig is in gebruik. Bij redenen om niet te kiezen voor elektrisch zegt 65 procent dat de auto te duur is in aanschaf en iets meer dan 30 procent vindt de actieradius onvoldoende.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat wil de ANWB hiermee bereiken ?
Hebben ze geen overleg met de idioten in Den Haag ?
Van overgestimuleerd beleid naar snel de stimulans verminderen. (K)Wiebes informeren lijkt/leek me een beter plan dan nu de elektrische auto weer in een kwaad daglicht zetten…… hoewel…. het mag wat mij betreft nog ff duren. Goed voor onze business.
Als klein landje moet je volgen en niet leiden, anders wordt het lijden !

Geplaatst door: Ed op
Onderzoek ANWB: Elektrisch rijden duurder dan op benzine - Automobielmanagement.nl

Onderzoek ANWB: Elektrisch rijden duurder dan op benzine

Rijden met een elektrische auto is 10 procent duurder dan rijden met een benzineauto. Dit blijkt uit berekeningen van de ANWB, als onderdeel van een breder onderzoek naar elektrisch rijden.

Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlandse consumenten interesse heeft in elektrisch rijden. De prijs per kilometer van een nieuwe benzineauto is 50,6 cent, terwijl die van een nieuwe elektrische auto 55,9 cent bedraagt. De tarieven zijn berekend op basis van vier jaar gebruik en 15.000 gereden kilometers per jaar.

Milieuwinst

Van de ondervraagden geeft 85 procent aan dat milieuwinst de belangrijkste reden is om te kiezen voor een elektrische auto. Zo’n 46 procent zegt dat te willen doen omdat de auto voordelig is in gebruik. Bij redenen om niet te kiezen voor elektrisch zegt 65 procent dat de auto te duur is in aanschaf en iets meer dan 30 procent vindt de actieradius onvoldoende.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat wil de ANWB hiermee bereiken ?
Hebben ze geen overleg met de idioten in Den Haag ?
Van overgestimuleerd beleid naar snel de stimulans verminderen. (K)Wiebes informeren lijkt/leek me een beter plan dan nu de elektrische auto weer in een kwaad daglicht zetten…… hoewel…. het mag wat mij betreft nog ff duren. Goed voor onze business.
Als klein landje moet je volgen en niet leiden, anders wordt het lijden !

Geplaatst door: Ed op