VW-baas Müller wil af van belastingvoordeel diesel

De topman van de Volkswagen Groep Matthias Müller vindt dat de belastingvoordelen op diesel in Duitsland afgeschaft moeten worden.

"Na het dieselschandaal moet de subsidie daarvoor op de testbank. Het stapsgewijs afbouwen er van zou zinnig zijn. We kunnen dat geld veel beter gebruiken voor onderzoek naar schonere aandrijftechnieken. Het afbreken van de dieselsubsidie ten gunste van elektrische auto’s zou het juiste signaal zijn. We kunnen dat ook zeker aan zonder direct voor het voortbestaan van onze onderneming te hoeven vrezen," aldus Müller in het economische Handelsblatt.

Met zijn uitspraken heeft hij echter wel een steen gegooid in de toch al roerige politieke vijver in Duitsland. "Natuurlijk kunnen we de dieselsubsidie niet in één keer afschaffen. Er moet in ieder geval een overgangsfase gelden, vooral ook om het vertrouwen van de huidige dieselrijders niet te ondermijnen," zegt een woordvoerder van de SPD, die overigens het idee om ‘financiële speelruimte te creëren voor schone technieken’ wel ziet zitten. De CDU van kanselier Merkel ziet echter absoluut niets in de suggestie: "In plaats van de politiek met radslagen te verrassen kan de heer Müller zich beter zelf concentreren op de schone technieken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW-baas Müller wil af van belastingvoordeel diesel - Automobielmanagement.nl

VW-baas Müller wil af van belastingvoordeel diesel

De topman van de Volkswagen Groep Matthias Müller vindt dat de belastingvoordelen op diesel in Duitsland afgeschaft moeten worden.

"Na het dieselschandaal moet de subsidie daarvoor op de testbank. Het stapsgewijs afbouwen er van zou zinnig zijn. We kunnen dat geld veel beter gebruiken voor onderzoek naar schonere aandrijftechnieken. Het afbreken van de dieselsubsidie ten gunste van elektrische auto’s zou het juiste signaal zijn. We kunnen dat ook zeker aan zonder direct voor het voortbestaan van onze onderneming te hoeven vrezen," aldus Müller in het economische Handelsblatt.

Met zijn uitspraken heeft hij echter wel een steen gegooid in de toch al roerige politieke vijver in Duitsland. "Natuurlijk kunnen we de dieselsubsidie niet in één keer afschaffen. Er moet in ieder geval een overgangsfase gelden, vooral ook om het vertrouwen van de huidige dieselrijders niet te ondermijnen," zegt een woordvoerder van de SPD, die overigens het idee om ‘financiële speelruimte te creëren voor schone technieken’ wel ziet zitten. De CDU van kanselier Merkel ziet echter absoluut niets in de suggestie: "In plaats van de politiek met radslagen te verrassen kan de heer Müller zich beter zelf concentreren op de schone technieken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding