Maak kennis met de Hesla

De Hesla is ontwikkeld door Max Holthausen. De naam Hesla is een verwijzing naar de plaats Hoogeveen, Holthausen en het scheikundige element waterstof (H). De onderneming Holthausen Clean Technology levert diverse gassen en geeft een sterke voorkeur aan waterstof. Het waterstofgas dat Holthausen levert wordt uitsluitend geproduceerd met groene energie uit zon en wind.

Het bedrijf rijdt al rond in een Hyundai iX35 Fuel Cell en Holthausen heeft verder nog veegwagens op waterstof. Deze Hesla is de nieuwste aanwinst van het bedrijf. Het ombouwen van een elektrische Tesla met accupakket naar een Tesla met brandstofcel kost ongeveer 50.000 euro. Volgens Hesla komt de auto ongeveer 1.000 kilometer ver. Het tanken van waterstof is nog altijd een probleem. Alleen met een goede infrastructuur heeft de energiedrager waterstof kans van slagen.
 

Horst vormt elfde locatie in Nederland met Tesla Supercharger

Tesla heeft een Supercharger geopend in Horst. Het gaat om het elfde Tesla snellaadstation in Nederland. Het opladen van een elektrische Model S en X duurt met deze snelladers slechts enkele minuten.

Het station is uitgerust met 12 oplaadpunten en bevindt zich bij Parkhotel Horst, Tienrayseweg 2, 5961 NL in Horst. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers richting de Alpen. De Model S en Model X hebben een realistisch bereik van 375 tot 500 kilometer en kunnen met Superchargers in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden.
In Nederland zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers in gebruik in Amsterdam, Apeldoorn, Dordrecht, Drachten, Duiven, Eindhoven, Hoorn, Oosterhout, Urmond en Zwolle. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots.

Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven. 

Actieradius van elektrische auto’s drie keer zo groot maken 

Dit klinkt interessant: een verdriedubbeling van de actieradius van elektrische auto’s. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Waterloo is het mogelijk om de range van batterijen drastisch te verhogen na uitgebreid onderzoek naar lithiummetaal.

De doorbraak omvat het gebruik van negatieve elektroden gemaakt van lithiummetaal, een materiaal met de potentie om de opslagcapaciteit van de batterij dramatisch te vergroten. Bijvoorbeeld van 200 tot 600 kilometer.

Uit het onderzoek blijkt dat de actieradius van elektrische auto’s kan toenemen, zonder dat de batterij moet inleveren op veiligheid of levensduur.

Bron: ZERauto 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding