Ford en Bosch beschuldigd van sjoemelen

Amerikaanse advocaten beschuldigen Ford van sjoemelen met de dieselmotoren van F-250 en F-350 pick-ups om er zo voor te zorgen dat die door de emissietesten zouden komen. De sjoemelsoftware zou afkomstig zijn van de Duitse toeleverancier Bosch.

‘Ford worked with Bosch to mask the vehicles’ inefficiencies in order to maintain overall performance’, zo verwoordt advocatenkantoor Hagens Berman in de klacht tegen beide bedrijven. Bosch stelt in een reactie de beschuldigingen uiterst serieus te nemen. "Het is bekend dat deze beschuldigingen nog altijd in een aantal landen onderzocht worden en dat er ook rechtszaken lopen. Bosch biedt alle medewerking aan de lopende onderzoeken en verdedigt haar belangen in de vervolgingszaken." Bosch heeft al eerder ontkend dat het op welke manier dan ook in de fout is gegaan. Ford stelt op haar beurt dat al haar auto’s voldoen aan de eisen van de Amerikaanse milieudienst. "In onze voertuigen zit geen sjoemelsoftware en we zullen ons verdedigen tegen deze op niets gebaseerde beschuldigingen."

Tegen Bosch, één van de grootste toeleveranciers van de auto-industrie in de wereld, lopen onderzoeken in het kader van het VW-dieselschandaal en soortgelijke zaken rond FCA en General Motors. Vorig jaar kwam Bosch overeen 327,5 miljoen dollar schadevergoeding bij te dragen aan een regeling voor Amerikaanse eigenaren van sjoemeldiesels van VW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford en Bosch beschuldigd van sjoemelen - Automobielmanagement.nl

Ford en Bosch beschuldigd van sjoemelen

Amerikaanse advocaten beschuldigen Ford van sjoemelen met de dieselmotoren van F-250 en F-350 pick-ups om er zo voor te zorgen dat die door de emissietesten zouden komen. De sjoemelsoftware zou afkomstig zijn van de Duitse toeleverancier Bosch.

‘Ford worked with Bosch to mask the vehicles’ inefficiencies in order to maintain overall performance’, zo verwoordt advocatenkantoor Hagens Berman in de klacht tegen beide bedrijven. Bosch stelt in een reactie de beschuldigingen uiterst serieus te nemen. "Het is bekend dat deze beschuldigingen nog altijd in een aantal landen onderzocht worden en dat er ook rechtszaken lopen. Bosch biedt alle medewerking aan de lopende onderzoeken en verdedigt haar belangen in de vervolgingszaken." Bosch heeft al eerder ontkend dat het op welke manier dan ook in de fout is gegaan. Ford stelt op haar beurt dat al haar auto’s voldoen aan de eisen van de Amerikaanse milieudienst. "In onze voertuigen zit geen sjoemelsoftware en we zullen ons verdedigen tegen deze op niets gebaseerde beschuldigingen."

Tegen Bosch, één van de grootste toeleveranciers van de auto-industrie in de wereld, lopen onderzoeken in het kader van het VW-dieselschandaal en soortgelijke zaken rond FCA en General Motors. Vorig jaar kwam Bosch overeen 327,5 miljoen dollar schadevergoeding bij te dragen aan een regeling voor Amerikaanse eigenaren van sjoemeldiesels van VW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding