Moties opschorting gebruik rubbergranulaat in kunstgras verworpen

Dinsdag 23 januari heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die aan staatssecretaris Van Veldhoven van I&W vraagt in gesprek te gaan met de branche over ‘safe by design-banden’. Moties waarin werd gepleit voor een tijdelijke opschorting van de aanleg van nieuwe velden met rubbergranulaat, hebben het niet gehaald.

Moties opschorting gebruik rubbergranulaat in kunstgras verworpen

De Vereniging Band en Milieu en NVR-banden (onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Rubber- en Kunststoffabrikanten) hebben al voor de stemming bij Van Veldhoven aangegeven hierover graag in gesprek te gaan en delen het streven naar het verhogen van de circulaire milieuwaarde van autobanden. Bestuurder Kees van Oostenrijk van de Band en Milieu-organisatie: "Banden zijn complexe en hoogtechnologische producten. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de samenstelling en de verwerkingsmogelijkheden om een band zo duurzaam mogelijk te maken. We moeten dan wel steeds letten op de balans tussen veiligheid voor de inzittenden van de auto en zaken als milieubelasting. We zoeken continu met producenten naar manieren om hierin steeds verder te gaan. We vinden het van groot belang het ministerie daarin mee te nemen en op deze manier als branche bij te dragen aan de circulaire economie."

Kostenpost bespaard gebleven

De moties die aanstuurden op het opschorten van het gebruik van rubbergranulaat in kunstgras zijn verworpen. Van Oostenrijk zegt dat er talloze studies zijn die aantonen dat het materiaal geen schade aanricht bij mens en milieu. "Partijen die beweren dat dit wel het geval is, komen met aantijgingen die op geen enkele manier zijn onderbouwd."

Moties opschorting gebruik rubbergranulaat in kunstgras verworpen - Automobielmanagement.nl

Moties opschorting gebruik rubbergranulaat in kunstgras verworpen

Dinsdag 23 januari heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die aan staatssecretaris Van Veldhoven van I&W vraagt in gesprek te gaan met de branche over ‘safe by design-banden’. Moties waarin werd gepleit voor een tijdelijke opschorting van de aanleg van nieuwe velden met rubbergranulaat, hebben het niet gehaald.

Moties opschorting gebruik rubbergranulaat in kunstgras verworpen

De Vereniging Band en Milieu en NVR-banden (onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Rubber- en Kunststoffabrikanten) hebben al voor de stemming bij Van Veldhoven aangegeven hierover graag in gesprek te gaan en delen het streven naar het verhogen van de circulaire milieuwaarde van autobanden. Bestuurder Kees van Oostenrijk van de Band en Milieu-organisatie: "Banden zijn complexe en hoogtechnologische producten. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de samenstelling en de verwerkingsmogelijkheden om een band zo duurzaam mogelijk te maken. We moeten dan wel steeds letten op de balans tussen veiligheid voor de inzittenden van de auto en zaken als milieubelasting. We zoeken continu met producenten naar manieren om hierin steeds verder te gaan. We vinden het van groot belang het ministerie daarin mee te nemen en op deze manier als branche bij te dragen aan de circulaire economie."

Kostenpost bespaard gebleven

De moties die aanstuurden op het opschorten van het gebruik van rubbergranulaat in kunstgras zijn verworpen. Van Oostenrijk zegt dat er talloze studies zijn die aantonen dat het materiaal geen schade aanricht bij mens en milieu. "Partijen die beweren dat dit wel het geval is, komen met aantijgingen die op geen enkele manier zijn onderbouwd."