Volvo heeft de plannen onthuld tijdens een bezoek van de Vlaamse minister voor energie Bart Tommelein. Die noemt het project belangrijk om de Vlaamse doelstellingen voor schone energie te halen. De overheid is daarom bereid Volvo via zogenaamde groenestroomcertificaten financiële steun te verlenen. "Dat is nodig om die grote projecten rendabel te maken. Gezinnen met zonnepanelen hebben een terugdraaiende teller, grote bedrijven niet. Dat moet op een andere manier – op basis van het rendement – bekeken worden," aldus Tommelein.

Lynk & Co

Onlangs werd ook bekend dat de Belgische fabriek, waar momenteel 5.500 mensen werken, vermoedelijk ook auto’s van zusterbedrijf Lynk & Co voor de Europese markt mag gaan bouwen. Lynk & Co, net als Volvo onderdeel van het Chinese Geely, wil volgend jaar al het eerste model in Europa lanceren.