Ook bij Daimler en BMW rollen koppen om ‘apen-gate’

Na Volkswagen hebben ook Daimler en BMW managers op non-actief gesteld die betrokken zijn geweest bij de Amerikaanse testen van uitlaatgassen op apen.

Daimler heeft Udo Hartmann, hoofd concern milieuzaken, met vakantie gestuurd. Hartmann zat in het bestuur van het Europese onderzoeksinstituut voor milieu en gezondheid dat de onderzoeken met apen heeft uitgevoerd. "We zullen deze zaak volledig ophelderen en garanderen dat zulke praktijken niet meer zullen voorkomen," aldus een verklaring. Daimler heeft bij het onderzoek ook een externe deskundige ingeschakeld.

Ook bij BMW

BMW deelde korte tijd later mee dat het Frank Hansen, daar hoofd van het centrum voor Urbane Mobiliteit, eveneens op non-actief heeft gesteld. "Hij blijft in dienst van ons bedrijf maar wordt op zijn eigen wens van zijn huidige taken ontheven." BMW voegt daar aan wel toe dat het niet aan het gewraakte onderzoek met apen heeft meegewerkt ‘en dat onze medewerkers onschuldig zijn tenzij het tegendeel wordt bewezen.’ Dinsdag liet de Volkswagen Groep al weten dat het hoofd mediazaken en chef-lobbyist Thomas Steg voor onbepaalde tijd aan de kant is gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook bij Daimler en BMW rollen koppen om ‘apen-gate’ - Automobielmanagement.nl

Ook bij Daimler en BMW rollen koppen om ‘apen-gate’

Na Volkswagen hebben ook Daimler en BMW managers op non-actief gesteld die betrokken zijn geweest bij de Amerikaanse testen van uitlaatgassen op apen.

Daimler heeft Udo Hartmann, hoofd concern milieuzaken, met vakantie gestuurd. Hartmann zat in het bestuur van het Europese onderzoeksinstituut voor milieu en gezondheid dat de onderzoeken met apen heeft uitgevoerd. "We zullen deze zaak volledig ophelderen en garanderen dat zulke praktijken niet meer zullen voorkomen," aldus een verklaring. Daimler heeft bij het onderzoek ook een externe deskundige ingeschakeld.

Ook bij BMW

BMW deelde korte tijd later mee dat het Frank Hansen, daar hoofd van het centrum voor Urbane Mobiliteit, eveneens op non-actief heeft gesteld. "Hij blijft in dienst van ons bedrijf maar wordt op zijn eigen wens van zijn huidige taken ontheven." BMW voegt daar aan wel toe dat het niet aan het gewraakte onderzoek met apen heeft meegewerkt ‘en dat onze medewerkers onschuldig zijn tenzij het tegendeel wordt bewezen.’ Dinsdag liet de Volkswagen Groep al weten dat het hoofd mediazaken en chef-lobbyist Thomas Steg voor onbepaalde tijd aan de kant is gezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding