"Met de Bentayga Hybrid zet Bentley de eerste stap naar een elektrische toekomst", aldus Bentley Chairman en CEO Adrian Hallmark.

Bentley combineert een elektromotor met een 3,0-liter V6-turbobenzinemotor, waarvan het systeemvermogen nog niet bekend is. De CO2-emissie komt uit op 75 g/km (NEDC). Dat maakt van de Bentayga Hybrid de schoonste Bentley aller tijden. De volledig elektrische reikwijdte bedraagt 50 kilometer. Het 14,1 kWh accupakket kan in 2,5 uur opgeladen worden met krachtstroom. Aan het lichtnet duurt het 7,5 uur om de batterij op te laden. Bentley heeft samen met ontwerper Phillipe Starck een stijlvol thuislaadstation (Power Dock) ontworpen.

Bentley start de levering van de Bentayga Hybrid in de tweede helft van 2018. De volledige technische specificaties maakt Bentley binnenkort bekend.

Nederland krijgt prioriteit bij levering Kona Electric

Nederland krijgt voorrang bij de levering van de Kona Electric. Dat kan de Nederlandse Hyundai-importeur bevestigen aan AutoRAI.nl.

Elektrische auto’s profiteren in Nederland van de lage bijtellingscategorie van 4 procent. Dat is een stimulans om elektrisch te gaan rijden. Op het hoofdkantoor van Hyundai is dat niet onopgemerkt gebleven, waardoor Hyundai voorrang geeft aan Nederland bij de levering van de Kona Electric. Ook landen als Noorwegen en Denemarken zijn door Hyundai aangemerkt als prioriteitslanden.

"We kunnen spoedig leveren en hebben hoge verwachtingen. Met deze auto kunnen we het EV-landschap veranderen", benadrukt de Nederlandse woordvoerder. De levering start volgens de importeur in juni of juli van dit jaar en de orderboeken gaan binnenkort al open. Er zijn zelfs mensen die de Kona Electric – zonder de prijs te weten – hebben besteld.

De prijs van het instapmodel (300 kilometer range volgens WLTP) is nog niet bekend, maar reken op ongeveer 34.000 euro, vergelijkbaar met de Nissan Leaf. Het topmodel van de Kona Electric – met 470 kilometer range volgens WLTP – moet tussen de 40.000 en 45.000 euro gaan kosten. Hyundai streeft naar een concurrerende prijs. 

Smart Electric Drive is niet meer

Smart heeft afscheid genomen van de aanduiding Electric Drive. In het vervolg staan de elektrische versies van de Smart Fortwo en Smart Forfour in de showroom als Smart EQ Fortwo en Smart EQ Forfour.

Smart presenteerde de EQ Fortwo en EQ Forfour voor het eerst op de Autosalon van Genève. EQ vormt het nieuwe e-mobility merk van de Daimler-groep, bestaande uit Smart en Mercedes-Benz. Het spectrum van EQ loopt uiteen van elektroauto’s, wallboxen en oplaadservices tot energieopslagsystemen voor thuis.

De naam EQ staat voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de merkwaarden ‘emotie’ en ‘intelligentie’. Het eerste Mercedes-Benz seriemodel van met de aanduiding EQ wordt de EQC die in 2019 in productie gaat in de Mercedes-Benz fabriek in Bremen. Het model is gebaseerd op de Concept EQ die in 2016 in Parijs werd gepresenteerd.

Terug naar Smart, want dat merk heeft de EQ-primeur. Smart viert de introductie van de EQ Fortwo en EQ Forfour met de speciale modellen Smart EQ Fortwo Edition Nightsky en de Smart EQ Forfour Edition Nightsky. De zwarte modellen zijn te herkennen aan accentdelen in de opvallende blauwe kleur van EQ. Beide special editions staan vanaf dit voorjaar in de Europese showrooms. Prijzen maakt Smart binnenkort bekend.

Goodyear ontwikkelt speciale band voor elektrische auto’s

Bandenproducent Goodyear werkt aan een speciale band voor elektrische auto’s.
Op de Autosalon van Genève 2018 presenteerde de fabrikant de zogeheten EfficientGrip Performance met Electric Drive Technology. Een hele mond vol. De band heeft een zeer lage rolweerstand en volgens de maker een goed doordacht loopvlakontwerp met smalle binnenste lamellen zodat er beter contact gemaakt kan worden met het wegdek.

Volgens Goodyear kan door dit loopvlak de aandrijving beter worden overgebracht op het wegdek waardoor vooral de grip bij natte omstandigheden toeneemt. Ook heeft Goodyear rekening gehouden met het hogere wagengewicht van elektrische auto’s.

Een lagere rolweerstand resulteert automatisch ook in een grotere range. Goodyear start in 2019 met de levering van de Goodyear EfficientGrip Performance. Er verschijnen verschillende maten op de markt, zodat verschillende elektrische auto’s met de band kan worden uitgerust.

Bron: ZERauto.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding