Fabrikant laadpalen minder waard dan gehoopt

De fabrikant van laadpalen Alfen is naar de beurs gegaan met een prijs van 10 euro per aandeel. Dat betekent dat de beursgang niet meer dan 85 miljoen euro oplevert. De eigenaren van Alfen hadden gehoopt op een introductiekoers van maximaal 15 euro waarmee ze 147 miljoen binnen hadden kunnen halen.

Alfen maakt naast laadpalen voor elektrische auto’s ook andere elektrische apparatuur. Het bedrijf wil het met de beursgang opgehaalde geld vooral de activiteiten in het buitenland snel uitbreiden. In eigen land zit op dit moment weinig groei in de markt voor laadpalen.

"Een beursnotering geeft naamsbekendheid, ook om potentiële werknemers beter te bereiken. In het buitenland, waarin we snel willen groeien, is het ook direct een soort kwaliteitskeurmerk", zei bestuursvoorzitter Marco Roeleveld onlangs in een interview met het FD.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fabrikant laadpalen minder waard dan gehoopt - Automobielmanagement.nl

Fabrikant laadpalen minder waard dan gehoopt

De fabrikant van laadpalen Alfen is naar de beurs gegaan met een prijs van 10 euro per aandeel. Dat betekent dat de beursgang niet meer dan 85 miljoen euro oplevert. De eigenaren van Alfen hadden gehoopt op een introductiekoers van maximaal 15 euro waarmee ze 147 miljoen binnen hadden kunnen halen.

Alfen maakt naast laadpalen voor elektrische auto’s ook andere elektrische apparatuur. Het bedrijf wil het met de beursgang opgehaalde geld vooral de activiteiten in het buitenland snel uitbreiden. In eigen land zit op dit moment weinig groei in de markt voor laadpalen.

"Een beursnotering geeft naamsbekendheid, ook om potentiële werknemers beter te bereiken. In het buitenland, waarin we snel willen groeien, is het ook direct een soort kwaliteitskeurmerk", zei bestuursvoorzitter Marco Roeleveld onlangs in een interview met het FD.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding