Trump wil milieuregels autosector terugdraaien

President Trump van de Verenigde Staten is van plan om de milieuregels voor de autosector, die onder zijn voorganger Barack Obama zijn ingesteld, deels terug te draaien.

De aankondiging is een overwinning voor de auto-industrie en oliemaatschappijen. Het gaat om regels voor personenauto’s en lichte pick-ups die tussen 2022 en 2025 worden gebouwd. Obama wilde dat auto’s zuiniger zouden worden en minder brandstof zouden verbruiken. Daarmee moest de uitstoot van broeikasgassen worden teruggebracht.  

Politiek gekleurd

Overheidsorganisatie Environmental Protection Agency (EPA), die sinds de komst van Trump onder leiding staat van de Republikein Scott Pruitt, heeft aangekondigd de regels echter aan te passen. "De beslissing van de EPA onder Obama was fout", zo laat Pruitt weten. De regelgeving zou politiek gekleurd zijn en gebaseerd op onjuiste aannames.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Trump wil milieuregels autosector terugdraaien - Automobielmanagement.nl

Trump wil milieuregels autosector terugdraaien

President Trump van de Verenigde Staten is van plan om de milieuregels voor de autosector, die onder zijn voorganger Barack Obama zijn ingesteld, deels terug te draaien.

De aankondiging is een overwinning voor de auto-industrie en oliemaatschappijen. Het gaat om regels voor personenauto’s en lichte pick-ups die tussen 2022 en 2025 worden gebouwd. Obama wilde dat auto’s zuiniger zouden worden en minder brandstof zouden verbruiken. Daarmee moest de uitstoot van broeikasgassen worden teruggebracht.  

Politiek gekleurd

Overheidsorganisatie Environmental Protection Agency (EPA), die sinds de komst van Trump onder leiding staat van de Republikein Scott Pruitt, heeft aangekondigd de regels echter aan te passen. "De beslissing van de EPA onder Obama was fout", zo laat Pruitt weten. De regelgeving zou politiek gekleurd zijn en gebaseerd op onjuiste aannames.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding