Meer Duitse Ford dealers verkopen Streetscooter

Ford en Deutsche Post gaan de samenwerking rond de Streetscooter verder versterken. De elektrische bestelauto wordt voortaan verkocht in nog eens 50 Ford Transit Centra in Duitsland naast de al bestaande 30 verkooppunten bij Ford dealers.

Ford en Deutsche Post, sinds 2014 het moederbedrijf van Streetscooter, hebben samen al de Work XL versie van die wagen ontwikkeld. Die grote versie met een laadvolume van 1.350 kilo en een bereik van 200 kilometer staat op het chassis van een Ford Transit. "We willen graag een nauwere samenwerking uitproberen. Ik ben zeer enthousiast over wat we tot nu toe hebben bereikt," zegt Steven Armstrong, directeur van Ford Europa. Zijn collega Achim Kampker, de baas van Streetscooter zelf: "Samen met het al bestaande handelarennet is de Streetscooter nu bij 80 verkooppunten van Ford in heel Duitsland te koop."

Deutsche Post zelf gebruikt al rond de 5.500 Streetscooters voor de distributie in Duitse steden. Daarnaast neemt de vraag van andere gebruikers snel toe. Streetscooter wil dan ook snel een nieuwe fabriek bouwen die een capaciteit moet krijgen van 30.000 voertuigen per jaar. Volgens Duitse media speelt Deutsche Post ook met de gedachte Streetscooter te verzelfstandigen en naar de beurs te brengen om de financiële ruimte voor de snel groeiende dochter te vergroten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meer Duitse Ford dealers verkopen Streetscooter - Automobielmanagement.nl

Meer Duitse Ford dealers verkopen Streetscooter

Ford en Deutsche Post gaan de samenwerking rond de Streetscooter verder versterken. De elektrische bestelauto wordt voortaan verkocht in nog eens 50 Ford Transit Centra in Duitsland naast de al bestaande 30 verkooppunten bij Ford dealers.

Ford en Deutsche Post, sinds 2014 het moederbedrijf van Streetscooter, hebben samen al de Work XL versie van die wagen ontwikkeld. Die grote versie met een laadvolume van 1.350 kilo en een bereik van 200 kilometer staat op het chassis van een Ford Transit. "We willen graag een nauwere samenwerking uitproberen. Ik ben zeer enthousiast over wat we tot nu toe hebben bereikt," zegt Steven Armstrong, directeur van Ford Europa. Zijn collega Achim Kampker, de baas van Streetscooter zelf: "Samen met het al bestaande handelarennet is de Streetscooter nu bij 80 verkooppunten van Ford in heel Duitsland te koop."

Deutsche Post zelf gebruikt al rond de 5.500 Streetscooters voor de distributie in Duitse steden. Daarnaast neemt de vraag van andere gebruikers snel toe. Streetscooter wil dan ook snel een nieuwe fabriek bouwen die een capaciteit moet krijgen van 30.000 voertuigen per jaar. Volgens Duitse media speelt Deutsche Post ook met de gedachte Streetscooter te verzelfstandigen en naar de beurs te brengen om de financiële ruimte voor de snel groeiende dochter te vergroten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding