De Duitsers hebben handig gebruik gemaakt van het feit dat een aantal Amerikanen die in een vroeg stadium de hand wist te leggen op een Model 3, de auto snel weer – met forse winst – van de hand wilden doen. Een aantal van die auto’s is op transport gezet naar andere landen waaronder dus drie naar Duitsland.

Naast deze nog beperkte stroom zijn er ook in het buitenland wonende Amerikanen die nog over een adres in de VS beschikken die een Model 3 hebben gekocht en zelf naar hun huidige woonland hebben laten overkomen. Dat alles leidt er toe dat het nieuwe model van Tesla in steeds meer landen al op de weg verschijnt voordat Tesla er zelf aan de officiële lancering is toegekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding