Bosch claimt doorbraak met dieselmotoren

De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Bosch zegt dat het een ‘beslissende doorbraak in dieseltechnologie’ heeft bereikt waardoor nieuwe dieselauto’s zonder problemen kunnen voldoen aan de eisen voor de stikstofuitstoot die vanaf 2020 gaan gelden.

Door nieuwe componenten ligt de uitstoot van stikstof tot tien keer lager dan die toekomstige grenswaarde, aldus CEO Volkmar Denner tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij stelt dat daarmee rijverboden voor dieselauto’s in de Duitse steden niet meer nodig zijn. De technologie kan echter niet worden toegepast in oudere dieselwagens, aldus Denner. "Diesel heeft een toekomst. Emissies zijn binnenkort geen probleem meer. Vandaag willen wij voorgoed een halt toeroepen aan de discussies over het einde van diesel."

Rechtszaken

Bosch stelt met verschillende autofabrikanten te praten over de toepassing van de technologie. Tegen Bosch lopen in de Verenigde Staten en andere landen nog altijd wel rechtszaken wegens haar vermeende rol in dieselgate bij Volkswagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bosch claimt doorbraak met dieselmotoren - Automobielmanagement.nl

Bosch claimt doorbraak met dieselmotoren

De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Bosch zegt dat het een ‘beslissende doorbraak in dieseltechnologie’ heeft bereikt waardoor nieuwe dieselauto’s zonder problemen kunnen voldoen aan de eisen voor de stikstofuitstoot die vanaf 2020 gaan gelden.

Door nieuwe componenten ligt de uitstoot van stikstof tot tien keer lager dan die toekomstige grenswaarde, aldus CEO Volkmar Denner tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij stelt dat daarmee rijverboden voor dieselauto’s in de Duitse steden niet meer nodig zijn. De technologie kan echter niet worden toegepast in oudere dieselwagens, aldus Denner. "Diesel heeft een toekomst. Emissies zijn binnenkort geen probleem meer. Vandaag willen wij voorgoed een halt toeroepen aan de discussies over het einde van diesel."

Rechtszaken

Bosch stelt met verschillende autofabrikanten te praten over de toepassing van de technologie. Tegen Bosch lopen in de Verenigde Staten en andere landen nog altijd wel rechtszaken wegens haar vermeende rol in dieselgate bij Volkswagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding