Die oproep komt van Andy Barratt, directeur van Ford in Groot-Brittannië. De autofabrieken in dat land draaien er momenteel bijna een miljoen dieselmotoren per jaar uit maar de verkopen van daarmee uitgeruste personenauto’s zijn sterk ingezakt. Zo werden er de afgelopen maand bijna 40 procent minder van dat soort auto’s verkocht dan een jaar geleden.

Ontslagen 

Zowel Nissan als Jaguar Land Rover hebben om die reden al ontslagen aangekondigd. "Bij alle boodschappen rond diesel is er een hoop chaos en nu verliezen mensen ook nog hun baan. De arme automobilist weet gewoon niet meer wat hij moet doen, we moeten duidelijk maken waar diesel werkt en waar niet. Dat geldt voor onszelf als autobedrijven maar dat geldt zeker ook voor de overheid."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding