De oorzaak van de productiestop (het betreft de 1.6 DDiS dieselmotor) is de ‘dalende vraag naar dieselmotoren’, zo vermeldt het persbericht. Naar de verwachting van Suzuki zal de vraag naar diesels zich in de komende jaren niet meer herstellen.

SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is een hybride aandrijving die brandstofverbruik en emissies beperkt. Turbobenzinemotoren kunnen veel vermogen en koppel leveren met een kleinere cilinderinhoud, voor een gunstig verbruik, minder emissie en meer souplesse.

Emissiereductie

De toekomst van Suzuki is, niet geheel verrassend, gericht op ‘het verder reduceren van CO2 emissies en andere schadelijke uitstoot’. Om die reden werkt men dan ook aan de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding