Die maatregel zal dan gelden voor zowel personenauto’s als vrachtverkeer op de Max Brauer Allee en alleen voor oudere diesel-personenwagens op een 1,7 kilometer lang deel van de Stresemannstraße, beide in het centrum van de stad.

Medewerkers van de gemeente zijn al enige dagen bezig de benodigde borden en markeringen aan te brengen. In totaal gaat het om 49 verbodsborden en 55 omleidingsaanduidingen, heeft de lokale krant geteld. Wanneer het verbod precies in zal gaan, is nog niet duidelijk. Het stadsbestuur zegt nog op een schriftelijke bevestiging te wachten van de uitspraak van de rechtbank van Leipzig in februari dat dergelijke rijverboden wettelijk zijn toegestaan. De verwachting is dat die brief net voor of na de Pinksteren binnen zal komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding