De advocaten van de stad hebben de laatste dagen uitgezocht of het al aangekondigde dieselverbod overeenstemt met de uitspraak van de rechter in Leipzig dat dergelijke verboden onder bepaalde voorwaarden zijn toegestaan. Nu die juristen het licht op groen hebben gezet, heeft de stad het verbod ook direct ingevoerd. De borden stonden al klaar en de daarop aangebrachte kruizen zijn nu weggehaald.

Bij een eerste overtreding krijgt de automobilist nog een waarschuwing. Een tweede fout kost 25 euro voor een personenauto’s en 75 euro voor een bestel- of vrachtwagen. In Hamburg vreest men wel dat vooral het bestemmingsverkeer al snel andere wegen zal vinden waar dan weer nieuwe problemen met de luchtvervuiling op zullen doemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding