Mercedes moet 774.000 auto’s terugroepen

De Duitse autoriteiten hebben vastgesteld dat in 774.000 Mercedessen illegale sjoemelsoftware is aangebracht.

In Duitsland zelf gaat het om 238.000 auto’s die moederbedrijf Daimler van de verkeersdienst KBA zo snel mogelijk moet terugroepen om de software aan te passen. KBA kan dat terugroepen echter niet verplichten in andere landen. Hoeveel Mercedessen in Nederland terug moeten, is nog niet bekend gemaakt.

Daimler heeft toegezegd de gewraakte software te verwijderen en belooft verder alle medewerking aan het verdere onderzoek. Daimler had overigens tot dinsdagochtend nog geen officiële verklaring op de website gepubliceerd. KBA droeg Daimler eind vorige maand ook al op meer dan 6.000 Vito-bestelwagens terug te roepen om ook daar illegale software te verwijderen.

Mercedes moet 774.000 auto’s terugroepen - Automobielmanagement.nl

Mercedes moet 774.000 auto’s terugroepen

De Duitse autoriteiten hebben vastgesteld dat in 774.000 Mercedessen illegale sjoemelsoftware is aangebracht.

In Duitsland zelf gaat het om 238.000 auto’s die moederbedrijf Daimler van de verkeersdienst KBA zo snel mogelijk moet terugroepen om de software aan te passen. KBA kan dat terugroepen echter niet verplichten in andere landen. Hoeveel Mercedessen in Nederland terug moeten, is nog niet bekend gemaakt.

Daimler heeft toegezegd de gewraakte software te verwijderen en belooft verder alle medewerking aan het verdere onderzoek. Daimler had overigens tot dinsdagochtend nog geen officiële verklaring op de website gepubliceerd. KBA droeg Daimler eind vorige maand ook al op meer dan 6.000 Vito-bestelwagens terug te roepen om ook daar illegale software te verwijderen.