Rijverbod dreigt voor 15.000 Duitse dieselaars

Rond de 15.000 Duitse bezitters van een Volkswagen of Audi met sjoemelsoftware moeten hun auto waarschijnlijk binnenkort aan de kant laten staan omdat ze niet tijdig die software hebben laten vernieuwen.

De verkeersdienst KBA gelastte anderhalf jaar geleden de auto’s vóór eind juni 2018 terug te brengen naar de dealer voor de vereiste update maar duizenden Duitsers hebben nog steeds niet aan die oproep voldaan. KBA heeft alle betrokken auto-bezitters van auto’s – met een EA189 dieselmotor uit 2009 tot en met 2014 – nogmaals gewaarschuwd dat de deadline nadert. Als ze er daarna op betrapt worden toch met die auto te rijden, dan kan de politie onmiddellijk een rijverbod opleggen. "De terugroep is verplicht. Voertuigen die niet zijn aangepast kunnen in laatste instantie aan de kant worden gezet. Het KBA heeft bezitters die ondanks herhaalde oproepen nog altijd niets hebben gedaan nu opnieuw een herinnering gestuurd," aldus het ministerie voor transport in Berlijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rijverbod dreigt voor 15.000 Duitse dieselaars - Automobielmanagement.nl

Rijverbod dreigt voor 15.000 Duitse dieselaars

Rond de 15.000 Duitse bezitters van een Volkswagen of Audi met sjoemelsoftware moeten hun auto waarschijnlijk binnenkort aan de kant laten staan omdat ze niet tijdig die software hebben laten vernieuwen.

De verkeersdienst KBA gelastte anderhalf jaar geleden de auto’s vóór eind juni 2018 terug te brengen naar de dealer voor de vereiste update maar duizenden Duitsers hebben nog steeds niet aan die oproep voldaan. KBA heeft alle betrokken auto-bezitters van auto’s – met een EA189 dieselmotor uit 2009 tot en met 2014 – nogmaals gewaarschuwd dat de deadline nadert. Als ze er daarna op betrapt worden toch met die auto te rijden, dan kan de politie onmiddellijk een rijverbod opleggen. "De terugroep is verplicht. Voertuigen die niet zijn aangepast kunnen in laatste instantie aan de kant worden gezet. Het KBA heeft bezitters die ondanks herhaalde oproepen nog altijd niets hebben gedaan nu opnieuw een herinnering gestuurd," aldus het ministerie voor transport in Berlijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding