Ook diesel-rijverbod in Stuttgart

Na Hamburg voert ook Stuttgart een rijverbod in voor oudere dieselauto’s. Vanaf 1 januari is de binnenstad van de vestigingsplaats van Daimler en Porsche niet meer toegankelijk voor dieselauto’s met een Euro 4 motor die minstens acht jaar oud zijn.

Voor bewoners van het centrum die zo’n auto bezitten geldt een overgangstermijn maar die loopt al op 1 april 2019 af. Kleine bedrijven en taxi’s krijgen nog iets langer de tijd om andere voertuigen aan te schaffen of een alternatief te zoeken. Volgens gegevens van de verkeersdienst KBA vallen 3,1 miljoen in Duitsland rondrijdende auto’s onder de criteria voor het verbod. Milieu-organisaties zijn van plan via de rechter af te dwingen dat het rijverbod in Stuttgart vanaf september volgend jaar ook voor Euro 5 dieselwagens gaat gelden.

Ook diesel-rijverbod in Stuttgart - Automobielmanagement.nl

Ook diesel-rijverbod in Stuttgart

Na Hamburg voert ook Stuttgart een rijverbod in voor oudere dieselauto’s. Vanaf 1 januari is de binnenstad van de vestigingsplaats van Daimler en Porsche niet meer toegankelijk voor dieselauto’s met een Euro 4 motor die minstens acht jaar oud zijn.

Voor bewoners van het centrum die zo’n auto bezitten geldt een overgangstermijn maar die loopt al op 1 april 2019 af. Kleine bedrijven en taxi’s krijgen nog iets langer de tijd om andere voertuigen aan te schaffen of een alternatief te zoeken. Volgens gegevens van de verkeersdienst KBA vallen 3,1 miljoen in Duitsland rondrijdende auto’s onder de criteria voor het verbod. Milieu-organisaties zijn van plan via de rechter af te dwingen dat het rijverbod in Stuttgart vanaf september volgend jaar ook voor Euro 5 dieselwagens gaat gelden.