Opel gevangen in het sjoemelschandaal

Het heeft een tijd geduurd maar het lijkt er op dat nu ook Opel meegesleept wordt in het sjoemelschandaal. De Duitse verkeersdienst KBA stelt een onderzoek in naar het systeem dat de uitlaatgassen van de dieselmotoren van Opel, die aan de Euro-6-richtlijn voldoen, reinigen.

"Er loopt een officieel onderzoek naar drie dieselmodellen van Opel", heeft een woordvoerder van het ministerie van transport in Berlijn bevestigd. Het KBA zou over ‘stevige aanwijzingen’ beschikken dat dat systeem bij bepaalde dieselwagens volledig uitgeschakeld wordt tijdens het rijden. Door het uitvallen van het systeem zou de uitstoot van stikstofoxide ‘meer dan tien keer hoger’ liggen dan toegelaten, meldt Bild. Volgens de Duitse krant zitten de gewraakte motoren in de Opel Cascade, Insignia en Zafira. In totaal zou het gaan om zo’n 60.000 auto’s waarvan 10.000 in Duitsland zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel gevangen in het sjoemelschandaal - Automobielmanagement.nl

Opel gevangen in het sjoemelschandaal

Het heeft een tijd geduurd maar het lijkt er op dat nu ook Opel meegesleept wordt in het sjoemelschandaal. De Duitse verkeersdienst KBA stelt een onderzoek in naar het systeem dat de uitlaatgassen van de dieselmotoren van Opel, die aan de Euro-6-richtlijn voldoen, reinigen.

"Er loopt een officieel onderzoek naar drie dieselmodellen van Opel", heeft een woordvoerder van het ministerie van transport in Berlijn bevestigd. Het KBA zou over ‘stevige aanwijzingen’ beschikken dat dat systeem bij bepaalde dieselwagens volledig uitgeschakeld wordt tijdens het rijden. Door het uitvallen van het systeem zou de uitstoot van stikstofoxide ‘meer dan tien keer hoger’ liggen dan toegelaten, meldt Bild. Volgens de Duitse krant zitten de gewraakte motoren in de Opel Cascade, Insignia en Zafira. In totaal zou het gaan om zo’n 60.000 auto’s waarvan 10.000 in Duitsland zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding