"Dit is twee keer een primeur: het is het eerste bedrijf in de autosector en de eerste PPA in Polen," aldus directeur Giles Dickson van WindEurope. Voor afnemers als Mercedes is het voordeel van een PPA volgens Dickson dat ze op langere termijn de prijzen voor hun elektriciteit kunnen vastleggen. De windfarm in Taczalin, die in 2013 in gebruik is genomen, heeft een capaciteit van 45 MW waarmee de Mercedes-fabriek voor een deel van energie kan worden voorzien. Mercedes wil deze en andere vestigingen op den duur volledig laten draaien op energie uit duurzame bronnen.

Moederbedrijf Daimler is verder toegetreden tot een aantal allianties voor de productie van duurzame grondstoffen. Het gaat daarbij om staal, aluminium, kobalt en mineralen. De allianties richten zich op controleerbare producteisen, veilige bronnen van herkomst en transparantie binnen de inkoopketen. Sabine Angermann, hoofd inkoop en leverancierskwaliteit bij Mercedes-Benz: "We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid bij het inkopen van grondstoffen en poolen onze activiteiten door samenwerking met andere ondernemingen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding