VW stopt met diesel in Australië

Volkswagen levert binnenkort geen auto’s met een dieselmotor meer in Australië. ‘Maar dat heeft niets te maken met het schandaal rond de uitlaatgassen. Het heeft te maken met wat we uit Duitsland geleverd kunnen krijgen, dat is de realiteit voor een kleine markt als de onze,’ stelt directeur Michael Bartsch aan een autosite down-under.

Tegen de Volkswagen Groep loopt ook in Australië nog altijd een justitiële vervolging wegens het sjoemelen met dieselauto’s. Bovendien moesten VW, Audi, Skoda en Porsche daar samen rond de 100.000 auto’s terugroepen om de software bij te stellen. Maar dat alles houdt geen verband met het nu aangekondigde besluit om helemaal geen auto’s met een dieselmotor meer te verkopen, benadrukt Bartsch. Het schrappen van diesel is al gebeurd bij de Passat terwijl een in oktober op de markt te brengen nieuwe Golf in ieder geval in Australië eveneens uitsluitend met benzinemotoren verkrijgbaar zal zijn.

VW stopt met diesel in Australië - Automobielmanagement.nl

VW stopt met diesel in Australië

Volkswagen levert binnenkort geen auto’s met een dieselmotor meer in Australië. ‘Maar dat heeft niets te maken met het schandaal rond de uitlaatgassen. Het heeft te maken met wat we uit Duitsland geleverd kunnen krijgen, dat is de realiteit voor een kleine markt als de onze,’ stelt directeur Michael Bartsch aan een autosite down-under.

Tegen de Volkswagen Groep loopt ook in Australië nog altijd een justitiële vervolging wegens het sjoemelen met dieselauto’s. Bovendien moesten VW, Audi, Skoda en Porsche daar samen rond de 100.000 auto’s terugroepen om de software bij te stellen. Maar dat alles houdt geen verband met het nu aangekondigde besluit om helemaal geen auto’s met een dieselmotor meer te verkopen, benadrukt Bartsch. Het schrappen van diesel is al gebeurd bij de Passat terwijl een in oktober op de markt te brengen nieuwe Golf in ieder geval in Australië eveneens uitsluitend met benzinemotoren verkrijgbaar zal zijn.