Ook Yamaha Motors sjoemelde

Yamaha Motors heeft gesjoemeld met emissietesten van haar motoren. Ook Mazda en Suzuki lieten die testen uitvoeren op een verkeerde manier of door personeel dat daartoe niet bevoegd was, blijkt uit een mededeling van het ministerie voor transport in Tokyo.

De Japanse autoriteiten hebben alle autobedrijven en een reeks toeleveranciers in het land eerder opgedragen de keurings- en certificeringsprocedures opnieuw te beoordelen nadat Nissan en Subaru als eersten hadden toegegeven dat daarbij gerommeld werd. Nissan moest de productie in haar Japanse fabrieken zelfs enige tijd stopzetten wat tot een flinke daling van de verkoopcijfers leidde.

Uit de onderzoeken is nu gebleken dat er ook bij Mazda, Suzuki en Yamaha Motors fouten werden gemaakt. "Met betrekking tot de emissietesten was er inderdaad sprake van foute acties. Wij bieden onze excuus daarvoor aan," aldus een woordvoerder van Yamaha. Ook Mazda en Suzuki hebben de feiten toegegeven. Of dat ook bij deze bedrijven tot productieproblemen zal leiden is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Yamaha Motors sjoemelde - Automobielmanagement.nl

Ook Yamaha Motors sjoemelde

Yamaha Motors heeft gesjoemeld met emissietesten van haar motoren. Ook Mazda en Suzuki lieten die testen uitvoeren op een verkeerde manier of door personeel dat daartoe niet bevoegd was, blijkt uit een mededeling van het ministerie voor transport in Tokyo.

De Japanse autoriteiten hebben alle autobedrijven en een reeks toeleveranciers in het land eerder opgedragen de keurings- en certificeringsprocedures opnieuw te beoordelen nadat Nissan en Subaru als eersten hadden toegegeven dat daarbij gerommeld werd. Nissan moest de productie in haar Japanse fabrieken zelfs enige tijd stopzetten wat tot een flinke daling van de verkoopcijfers leidde.

Uit de onderzoeken is nu gebleken dat er ook bij Mazda, Suzuki en Yamaha Motors fouten werden gemaakt. "Met betrekking tot de emissietesten was er inderdaad sprake van foute acties. Wij bieden onze excuus daarvoor aan," aldus een woordvoerder van Yamaha. Ook Mazda en Suzuki hebben de feiten toegegeven. Of dat ook bij deze bedrijven tot productieproblemen zal leiden is nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding