WLTP: Mercedes zette ‘nichemodellen’ in de wacht

Mercedes-Benz heeft ook in Nederland de afgelopen tijd enkele nichemodellen tijdelijk in de wacht gezet om problemen rond de invoering van de nieuwe WLTP-keuringen te voorkomen. ‘’Concreet betekent dit dat in de aanloop naar WLTP enkele van onze nichemodellen tijdelijk niet konden worden besteld of niet konden worden geproduceerd.”

mercedes wltp

"Tegelijkertijd werd ook besloten om de modellen die momenteel einde levenscyclus te zijn, niet meer de WLTP-testmethode te laten doorlopen en in plaats daarvan meteen op het nieuwe model te wachten,” zegt Helen van Nuffelen, Head of Corporate Communications bij Mercedes-Benz Cars Nederland.

Bij de Duitse fabrikant zijn inmiddels wel alle modellen en motorversies WLTP-conform, benadrukt zij. In de aanloop naar deze conformiteit aan de nieuwe testmethode heeft Mercedes-Benz voorrang verleend aan de volume-modellen en de minder gangbare series wat naar de achtergrond verschoven, blijkt uit de toelichting.

VW-importeur Pon denkt niet dat WLTP problemen zal opleveren voor de klanten in Nederland. Manager Public Relations Dennis Homberg: ‘’Voor de Nederlandse markt verwachten we geen significante impact op levertijden.”

WLTP: Mercedes zette ‘nichemodellen’ in de wacht - Automobielmanagement.nl

WLTP: Mercedes zette ‘nichemodellen’ in de wacht

Mercedes-Benz heeft ook in Nederland de afgelopen tijd enkele nichemodellen tijdelijk in de wacht gezet om problemen rond de invoering van de nieuwe WLTP-keuringen te voorkomen. ‘’Concreet betekent dit dat in de aanloop naar WLTP enkele van onze nichemodellen tijdelijk niet konden worden besteld of niet konden worden geproduceerd.”

mercedes wltp

"Tegelijkertijd werd ook besloten om de modellen die momenteel einde levenscyclus te zijn, niet meer de WLTP-testmethode te laten doorlopen en in plaats daarvan meteen op het nieuwe model te wachten,” zegt Helen van Nuffelen, Head of Corporate Communications bij Mercedes-Benz Cars Nederland.

Bij de Duitse fabrikant zijn inmiddels wel alle modellen en motorversies WLTP-conform, benadrukt zij. In de aanloop naar deze conformiteit aan de nieuwe testmethode heeft Mercedes-Benz voorrang verleend aan de volume-modellen en de minder gangbare series wat naar de achtergrond verschoven, blijkt uit de toelichting.

VW-importeur Pon denkt niet dat WLTP problemen zal opleveren voor de klanten in Nederland. Manager Public Relations Dennis Homberg: ‘’Voor de Nederlandse markt verwachten we geen significante impact op levertijden.”