"Tegelijkertijd werd ook besloten om de modellen die momenteel einde levenscyclus te zijn, niet meer de WLTP-testmethode te laten doorlopen en in plaats daarvan meteen op het nieuwe model te wachten,” zegt Helen van Nuffelen, Head of Corporate Communications bij Mercedes-Benz Cars Nederland.

Bij de Duitse fabrikant zijn inmiddels wel alle modellen en motorversies WLTP-conform, benadrukt zij. In de aanloop naar deze conformiteit aan de nieuwe testmethode heeft Mercedes-Benz voorrang verleend aan de volume-modellen en de minder gangbare series wat naar de achtergrond verschoven, blijkt uit de toelichting.

VW-importeur Pon denkt niet dat WLTP problemen zal opleveren voor de klanten in Nederland. Manager Public Relations Dennis Homberg: ‘’Voor de Nederlandse markt verwachten we geen significante impact op levertijden.”