Aantal dieselkilometers daalt, benzine stijgt

In 2017 werden er iets meer kilometers gereden door Nederlandse automobilisten dan het jaar ervoor. Opmerkelijk is dat die stijging te danken is aan benzine-auto’s, waarmee 1 procent meer kilometers werden gereden. Met diesels werd daarentegen 2 procent minder kilometers gereden, meldt het CBS.

diesel

Het CBS meldt verder op basis van nieuwe cijfers over verkeersprestaties dat de toename vooral toe te schrijven is aan de stijging van zakelijk gereden benzinekilometers. Vergeleken met 2016 waren er in 2017 ruim 3 procent minder zakelijke diesels op de weg, en ruim 10 procent meer benzineauto’s op naam van een bedrijf. De afgelegde particuliere autokilometers bleven vrijwel gelijk ondanks een toename van het aantal particuliere personenauto’s in 2017.

Elektrische bedrijfsauto’s (full elektrisch en plug-in hybrides) nemen in 2017 nog maar 3,5 procent in van alle nieuwe bedrijfsauto’s. In 2015 was dit aandeel nog ruim 15 procent. Op 1 januari 2017 is de bijtelling voor alle plug-in hybrides verhoogd naar 22 procent, hetzelfde percentage dat geldt voor benzine- en dieselauto’s, waardoor deze auto’s minder populair werden.

Aantal dieselkilometers daalt, benzine stijgt - Automobielmanagement.nl

Aantal dieselkilometers daalt, benzine stijgt

In 2017 werden er iets meer kilometers gereden door Nederlandse automobilisten dan het jaar ervoor. Opmerkelijk is dat die stijging te danken is aan benzine-auto’s, waarmee 1 procent meer kilometers werden gereden. Met diesels werd daarentegen 2 procent minder kilometers gereden, meldt het CBS.

diesel

Het CBS meldt verder op basis van nieuwe cijfers over verkeersprestaties dat de toename vooral toe te schrijven is aan de stijging van zakelijk gereden benzinekilometers. Vergeleken met 2016 waren er in 2017 ruim 3 procent minder zakelijke diesels op de weg, en ruim 10 procent meer benzineauto’s op naam van een bedrijf. De afgelegde particuliere autokilometers bleven vrijwel gelijk ondanks een toename van het aantal particuliere personenauto’s in 2017.

Elektrische bedrijfsauto’s (full elektrisch en plug-in hybrides) nemen in 2017 nog maar 3,5 procent in van alle nieuwe bedrijfsauto’s. In 2015 was dit aandeel nog ruim 15 procent. Op 1 januari 2017 is de bijtelling voor alle plug-in hybrides verhoogd naar 22 procent, hetzelfde percentage dat geldt voor benzine- en dieselauto’s, waardoor deze auto’s minder populair werden.