In het tweede kwartaal van 2019 moeten er in Berlijn 1.500 e-Golf-auto’s beschikbaar komen, later dat jaar komen er dan nog 500 bij. Die Golfjes worden vanaf 2020 fasegewijs vervangen door de eerste modellen van de nieuwe I.D.serie elektrische auto’s van VW. "We willen jonge stadsbewoners motiveren om e-mobiliteit te omarmen. De inwoners van Berlijn zijn de eersten die van de elektrische ervaring van ons We Share aanbod kunnen genieten," zegt verkoopdirecteur Jürgen Stackmann.

Berlijn is uitgekozen als eerste stad vanwege de omvang en dichtheid van de bevolking. "Berlijn is de ideale markt en heeft het grootste potentieel. Er wonen veel mensen die al autodelen hebben uitgeprobeerd en het aantal blijft groeien," denkt Stackmann. Hij legt verder uit dat er in een later stadium voor autodelen ook kleine voertuigjes in gebruik komen als ‘micromobiliteitoplossingen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding