BMW laat dieselschandaal achter zich

Met een boete van tien miljoen euro en niet meer dan 8.000 teruggeroepen auto’s kan BMW als eerste Duitse autofabrikant het dieselschandaal achter zich laten.

BMW laat dieselschandaal achter zich

De officier van justitie in München, die destijds wel invallen heeft gedaan bij het hoofdkantoor van BMW, heeft CEO Harald Krüger voorgesteld verdere vervolging met een boete van niet meer dan tien miljoen af te kopen. Daarmee zijn dan alle verdenkingen dat er toch gesjoemeld is bij BMW uit de lucht.

Krüger heeft altijd vol gehouden dat er bij zijn bedrijf niet gemanipuleerd is met de uitlaatgassen en dat alleen in enkele niche-modellen abusievelijk verkeerde software is geïnstalleerd. BMW is nu weer helemaal ‘zuiver’ terwijl de baas van VW-dochter Audi Rupert Stadler nog altijd in de gevangenis zit, VW zelf tientallen miljarden kwijt is aan het dieselschandaal en er voor Dieter Zetsche van Daimler wegens sjoemelen bij Mercedes-Benz mogelijk een boete van eveneens miljarden dreigt.

BMW laat dieselschandaal achter zich - Automobielmanagement.nl

BMW laat dieselschandaal achter zich

Met een boete van tien miljoen euro en niet meer dan 8.000 teruggeroepen auto’s kan BMW als eerste Duitse autofabrikant het dieselschandaal achter zich laten.

BMW laat dieselschandaal achter zich

De officier van justitie in München, die destijds wel invallen heeft gedaan bij het hoofdkantoor van BMW, heeft CEO Harald Krüger voorgesteld verdere vervolging met een boete van niet meer dan tien miljoen af te kopen. Daarmee zijn dan alle verdenkingen dat er toch gesjoemeld is bij BMW uit de lucht.

Krüger heeft altijd vol gehouden dat er bij zijn bedrijf niet gemanipuleerd is met de uitlaatgassen en dat alleen in enkele niche-modellen abusievelijk verkeerde software is geïnstalleerd. BMW is nu weer helemaal ‘zuiver’ terwijl de baas van VW-dochter Audi Rupert Stadler nog altijd in de gevangenis zit, VW zelf tientallen miljarden kwijt is aan het dieselschandaal en er voor Dieter Zetsche van Daimler wegens sjoemelen bij Mercedes-Benz mogelijk een boete van eveneens miljarden dreigt.