VW laat manager elektrisch rijden

VW-topman Herbert Diess wil dat de managers bij zijn bedrijf zo snel mogelijk overstappen naar een elektrische auto.

VW laat manager elektrisch rijden

"Het kan niet zo zijn dat we onze klanten aanraden om een zo zuinig en milieuvriendelijk mogelijke auto te kopen en dan vervolgens zelf in een zware diesel stappen," aldus Diess tijdens een grote managersconferentie.

De CEO van de Volkswagen Groep wil volgend jaar al de nodige regelingen opnemen in de arbeidsvoorwaarden bij VW. Diess heeft daarbij echter een lange weg te gaan. Momenteel is net een paar promille van alle 20.000 zakenauto’s bij de VW Groep elektrisch. Dat moet volgend jaar al belangrijk meer zijn om het juiste imago naar de buitenwereld uit te stralen, denkt Diess. Maar of zijn ondergeschikten zich zo makkelijk uit hun comfortabele auto’s laten jagen is nog maar de vraag. Vooral niet omdat VW als secondaire arbeidsvoorwaarde meestal ook de brandstof vergoedt wat alleen leuk aantelt als je in een zo grote mogelijke wagen rijdt.

VW laat manager elektrisch rijden - Automobielmanagement.nl

VW laat manager elektrisch rijden

VW-topman Herbert Diess wil dat de managers bij zijn bedrijf zo snel mogelijk overstappen naar een elektrische auto.

VW laat manager elektrisch rijden

"Het kan niet zo zijn dat we onze klanten aanraden om een zo zuinig en milieuvriendelijk mogelijke auto te kopen en dan vervolgens zelf in een zware diesel stappen," aldus Diess tijdens een grote managersconferentie.

De CEO van de Volkswagen Groep wil volgend jaar al de nodige regelingen opnemen in de arbeidsvoorwaarden bij VW. Diess heeft daarbij echter een lange weg te gaan. Momenteel is net een paar promille van alle 20.000 zakenauto’s bij de VW Groep elektrisch. Dat moet volgend jaar al belangrijk meer zijn om het juiste imago naar de buitenwereld uit te stralen, denkt Diess. Maar of zijn ondergeschikten zich zo makkelijk uit hun comfortabele auto’s laten jagen is nog maar de vraag. Vooral niet omdat VW als secondaire arbeidsvoorwaarde meestal ook de brandstof vergoedt wat alleen leuk aantelt als je in een zo grote mogelijke wagen rijdt.