McDonalds worden uitgerust met laadpalen

Bij alle McDonalds vestigingen met een McDrive in ons land komen snellaadpalen. Die 168 snelladers met elk twee laadpunten worden geleverd door energiebedrijf Nuon dat daartoe een overeenkomst heeft gesloten met McDonalds. Het installeren van de laadpalen moet eind dit jaar beginnen, de laatste wordt drie jaar later geplaatst.

McDonalds worden uitgerust met laadpalen

"Met deze overeenkomst zetten we samen met Nuon een belangrijke stap om onze restaurants steeds duurzamer te maken. We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt én goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden.

De snellaadpalen draaien volledig op groene stroom", aldus Bas Klaassen, director Development Real Estate & Construction van McDonald’s. "Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking", voegt Pieter van Ommeren, directeur Emobility Nederland van Nuon/Vattenfall, toe. "We zijn al bijna 10 jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek als thuis en bij bedrijven. Dat wij nu onze expertise kunnen verenigen met de schaalgrootte van McDonald’s geeft de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland een enorme boost. Want om alle Nederlanders elektrisch te kunnen laten rijden, is een goede infrastructuur met voldoende en goed bereikbare laadpunten essentieel."

Nuon heeft momenteel ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. Op die publieke laadpunten vinden maandelijks meer dan 90.000 laadsessies plaats.

McDonalds worden uitgerust met laadpalen - Automobielmanagement.nl

McDonalds worden uitgerust met laadpalen

Bij alle McDonalds vestigingen met een McDrive in ons land komen snellaadpalen. Die 168 snelladers met elk twee laadpunten worden geleverd door energiebedrijf Nuon dat daartoe een overeenkomst heeft gesloten met McDonalds. Het installeren van de laadpalen moet eind dit jaar beginnen, de laatste wordt drie jaar later geplaatst.

McDonalds worden uitgerust met laadpalen

"Met deze overeenkomst zetten we samen met Nuon een belangrijke stap om onze restaurants steeds duurzamer te maken. We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt én goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden.

De snellaadpalen draaien volledig op groene stroom", aldus Bas Klaassen, director Development Real Estate & Construction van McDonald’s. "Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking", voegt Pieter van Ommeren, directeur Emobility Nederland van Nuon/Vattenfall, toe. "We zijn al bijna 10 jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek als thuis en bij bedrijven. Dat wij nu onze expertise kunnen verenigen met de schaalgrootte van McDonald’s geeft de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland een enorme boost. Want om alle Nederlanders elektrisch te kunnen laten rijden, is een goede infrastructuur met voldoende en goed bereikbare laadpunten essentieel."

Nuon heeft momenteel ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. Op die publieke laadpunten vinden maandelijks meer dan 90.000 laadsessies plaats.