Nadat drie jaar geleden het dieselschandaal uitbrak onthulde VW al snel plannen om wereldleider te worden in ‘groen’ vervoer. Onderdeel van die plannen is een investering van 6 miljard euro in de productie van EV’s, waarvan 1,2 miljard in de Duitse fabrieken in Braunschweig, Salzgitter en Kassel.

De 10 miljoen auto’s die nu worden genoemd zijn de ‘eerste golf’ van een nieuw EV-aanbod, zei hoofd ontwikkeling Thomas Ulbrich tijdens een presentatie in Dresden. Het doel is om tegen 2025 jaarlijks 3 miljoen auto’s te verkopen van de 50 modellen die tegen die tijd op de rol staan.

Volumeproductie van EV’s door VW lijkt hiermee een feit te worden. Pikant, want het lukt Tesla almaar niet om productie van het volumemodel Model 3 op te schalen. Ook BMW en Daimler staan in de startblokken om de productie van EV’s een stimulans te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding