SEAT breidt CNG/groengas-range uit

SEAT trekt op de internationale autoshow van Parijs het doek van de Arona TGI en onthult daarmee de allereerste CNG/groengas SUV ter wereld. De Arona TGI is na de Leon, Ibiza en Mii de vierde variant in SEAT’s TGI-serie.

seat tgi

In haar strijd om de CO2- en NOx-uitstoot te verminderen blijft VAG investeren in CNG-modellen. De nieuwe Arona-variant wordt aangedreven door een driecilinder 1.0-liter TGI-motor hiermee daalt de CO2-uitstoot met 25 procent ten opzichte van de vergelijkbare benzineversie en de NOx-uitstoot ligt zelfs 75 procent lager, meldt het bedrijf. Wanneer er geen CNG maar groengas wordt getankt, is de CO2-uitstoot 75 procent lager dan de benzinevariant.

De drie gastanks in de SUV hebben een inhoud van 14,3 kg, goed voor een CNG/groengas-actieradius van ca. 350 kilometer (op Nederlands L-gas). Dankzij de automatische omschakeling naar benzine wordt het rijbereik met nog eens 160 kilometer vergroot. Groengas is momenteel beschikbaar bij ongeveer de helft van de 170 Nederlandse CNG-tankstations.

SEAT breidt CNG/groengas-range uit - Automobielmanagement.nl

SEAT breidt CNG/groengas-range uit

SEAT trekt op de internationale autoshow van Parijs het doek van de Arona TGI en onthult daarmee de allereerste CNG/groengas SUV ter wereld. De Arona TGI is na de Leon, Ibiza en Mii de vierde variant in SEAT’s TGI-serie.

seat tgi

In haar strijd om de CO2- en NOx-uitstoot te verminderen blijft VAG investeren in CNG-modellen. De nieuwe Arona-variant wordt aangedreven door een driecilinder 1.0-liter TGI-motor hiermee daalt de CO2-uitstoot met 25 procent ten opzichte van de vergelijkbare benzineversie en de NOx-uitstoot ligt zelfs 75 procent lager, meldt het bedrijf. Wanneer er geen CNG maar groengas wordt getankt, is de CO2-uitstoot 75 procent lager dan de benzinevariant.

De drie gastanks in de SUV hebben een inhoud van 14,3 kg, goed voor een CNG/groengas-actieradius van ca. 350 kilometer (op Nederlands L-gas). Dankzij de automatische omschakeling naar benzine wordt het rijbereik met nog eens 160 kilometer vergroot. Groengas is momenteel beschikbaar bij ongeveer de helft van de 170 Nederlandse CNG-tankstations.