Gent haalde al rond de elf procent van de energiebehoefte uit windmolens. Bovendien is er ook een CO2-besparend verwarmingssysteem aangebracht. "Zonnepanelen installeren in Gent komt bovenop onze activiteiten om onze milieu footprint zo klein mogelijk te maken. We letten bij onze leveringsketen ook voortdurend scherp op verbetering van de energie-efficiëntie teneinde bij al onze operationele activiteiten een zo laag mogelijke CO2-afdruk te realiseren," aldus Volvo. Volvo Cars streeft er ook naar meer duurzame materialen te gebruiken in de auto’s zelf. Tegen 2025 moet minstens een kwart van alle plastic onderdelen afkomstig zijn van recycled materiaal. Daarnaast wordt het gebruik van eenmalig plastic in de fabrieken, kantoren, kantines en bij evenementen zo veel mogelijk voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding