VW wil oude Duitse diesel naar de schroothoop

Volkswagen wil eigenaren van oude Duitse diesels met hoge premies – tot 10.000 euro – verleiden om hun wagen in te ruilen voor een schoner model. Die oude diesels met emissieklasse Euro 1 tot en met Euro 4 zouden dan naar de schroothoop moeten gaan.

Weer claim tegen Volkswagen om sjoemeldiesels

Dat melden Duitse media maar is nog niet bevestigd door het autoconcern zelf. Het aanbod moet al op 1 november ingaan en geldt dan niet alleen voor het merk Volkswagen maar ook voor de andere merken uit de VW Groep, Audi, Seat en Skoda. Op die manier hoopt VW dat rijverboden voor dieselvoertuigen in een groot aantal Duitse steden alsnog voorkomen kunnen worden.

In de 14 steden waar nu al een rijverbod dreigt of zelfs, zoals in Hamburg, is ingesteld gaat VW ook nog Euro 5 modellen met inruilpremies belonen. Dat het totale aanbod, dat voor heel Duitsland geldt, het concern miljarden gaat kosten neemt de autogroep op de koop toe.

Reacties

Wanneer volgen de nederlandse dealers om de onverkoopbare diesels in te ruilen met een premie?

Geplaatst door: Robin op
VW wil oude Duitse diesel naar de schroothoop - Automobielmanagement.nl

VW wil oude Duitse diesel naar de schroothoop

Volkswagen wil eigenaren van oude Duitse diesels met hoge premies – tot 10.000 euro – verleiden om hun wagen in te ruilen voor een schoner model. Die oude diesels met emissieklasse Euro 1 tot en met Euro 4 zouden dan naar de schroothoop moeten gaan.

Weer claim tegen Volkswagen om sjoemeldiesels

Dat melden Duitse media maar is nog niet bevestigd door het autoconcern zelf. Het aanbod moet al op 1 november ingaan en geldt dan niet alleen voor het merk Volkswagen maar ook voor de andere merken uit de VW Groep, Audi, Seat en Skoda. Op die manier hoopt VW dat rijverboden voor dieselvoertuigen in een groot aantal Duitse steden alsnog voorkomen kunnen worden.

In de 14 steden waar nu al een rijverbod dreigt of zelfs, zoals in Hamburg, is ingesteld gaat VW ook nog Euro 5 modellen met inruilpremies belonen. Dat het totale aanbod, dat voor heel Duitsland geldt, het concern miljarden gaat kosten neemt de autogroep op de koop toe.

Reacties

Wanneer volgen de nederlandse dealers om de onverkoopbare diesels in te ruilen met een premie?

Geplaatst door: Robin op