Het onderzoek vond plaats onder 8.000 autorijders in 13 landen. Eén op de vier van hen is weliswaar ingeschreven bij een autodeel-platform maar het werkelijke gebruik van deelauto’s ligt vele malen lager, concludeert het internationale adviesbureau. 

“In het publieke debat staat autodelen vaak in de belangstelling. Maar voor veel mensen is het nog altijd van heel groot belang om zelf een auto te bezitten. Een auto met een ander delen blijft een nichemarkt,’’ zegt Klaus Schmitz die het onderzoek leidde. 

 

Dat dat verhaal vooral opgaat voor millenials blijkt uit het feit dat bijna de helft van de ondervraagden tot 40 jaar in Duitsland voor een eigen auto kiest. Bij ouderen ligt die ‘autowens’ een stuk lager, bij 60-plussers bijvoorbeeld wil niet meer dan een kwart zelf nog een auto bezitten. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding