300.000 VW-rijders melden zich voor schadeclaim

Ruim 300.000 Duitse bezitters van een VW-product met een dieselmotor waarmee gesjoemeld is hebben zich aangemeld voor de monster-schadeclaim tegen de autofabrikant. Op 28 december stond de teller op ruim 294.000, aldus een woordvoerder van het Duitse ministerie voor justitie.

In de drie dagen tot de sluitingstermijn van oudejaarsdag hebben zich nog duizenden mensen opgegeven. Een maand of drie geleden rekenden advocaten nog op enkele tienduizenden schadeclaims maar dat zijn er dus aanzienlijk meer geworden. 

In Duitsland zouden claims tegen de Volkswagen Groep wegens waardeverlies van dieselauto’s op 31 december verjaren maar dat geldt niet voor mensen die zich op de officiële klagerslijst hebben laten plaatsen. 

De schadezaak zelf wordt behandeld door het Bundesverband der Verbraucherzentralen, de Duitse Consumentenbond, met steun van de automobilistenorganisatie Adac. Het BdV heeft de zaak op 1 november jongstleden bij de rechtbank in eerste instantie aanhangig gemaakt. De gezamenlijke claim is mogelijk sinds de Bundestag naar aanleiding van het dieselschandaal zogenaamde class actions ook in Duitsland heeft ingevoerd. 

300.000 VW-rijders melden zich voor schadeclaim - Automobielmanagement.nl

300.000 VW-rijders melden zich voor schadeclaim

Ruim 300.000 Duitse bezitters van een VW-product met een dieselmotor waarmee gesjoemeld is hebben zich aangemeld voor de monster-schadeclaim tegen de autofabrikant. Op 28 december stond de teller op ruim 294.000, aldus een woordvoerder van het Duitse ministerie voor justitie.

In de drie dagen tot de sluitingstermijn van oudejaarsdag hebben zich nog duizenden mensen opgegeven. Een maand of drie geleden rekenden advocaten nog op enkele tienduizenden schadeclaims maar dat zijn er dus aanzienlijk meer geworden. 

In Duitsland zouden claims tegen de Volkswagen Groep wegens waardeverlies van dieselauto’s op 31 december verjaren maar dat geldt niet voor mensen die zich op de officiële klagerslijst hebben laten plaatsen. 

De schadezaak zelf wordt behandeld door het Bundesverband der Verbraucherzentralen, de Duitse Consumentenbond, met steun van de automobilistenorganisatie Adac. Het BdV heeft de zaak op 1 november jongstleden bij de rechtbank in eerste instantie aanhangig gemaakt. De gezamenlijke claim is mogelijk sinds de Bundestag naar aanleiding van het dieselschandaal zogenaamde class actions ook in Duitsland heeft ingevoerd.