In de drie dagen tot de sluitingstermijn van oudejaarsdag hebben zich nog duizenden mensen opgegeven. Een maand of drie geleden rekenden advocaten nog op enkele tienduizenden schadeclaims maar dat zijn er dus aanzienlijk meer geworden. 

In Duitsland zouden claims tegen de Volkswagen Groep wegens waardeverlies van dieselauto’s op 31 december verjaren maar dat geldt niet voor mensen die zich op de officiële klagerslijst hebben laten plaatsen. 

De schadezaak zelf wordt behandeld door het Bundesverband der Verbraucherzentralen, de Duitse Consumentenbond, met steun van de automobilistenorganisatie Adac. Het BdV heeft de zaak op 1 november jongstleden bij de rechtbank in eerste instantie aanhangig gemaakt. De gezamenlijke claim is mogelijk sinds de Bundestag naar aanleiding van het dieselschandaal zogenaamde class actions ook in Duitsland heeft ingevoerd. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding