Kia levert de eerste e-Niro’s af bij de Nederlandse Kia-dealers met vrachtwagens van Koopman Autotransport. Daarmee werkt Kia al meer dan 25 jaar samen. “Ook in de toekomst verwachten wij veel auto’s met behulp van Koopman Autotransport via ons Kia-dealernetwerk aan klanten af te leveren, helemaal met het oog op de komst van duurzame modellen als de volledig elektrische e-Niro alsook de nieuwe generatie elektrische Soul die later in 2019 op de Nederlandse markt komt”, stelt Arjan Nelemans, manager sales operations van Kia Motors Nederland B.V.

Porsche stelt productiedoel van Taycan bij

Porsche verhoogt het productiedoel van de volledig elektrische Taycan. Het merk zou in eerste instantie 20.000 auto’s per jaar willen bouwen, maar het management van Porsche heeft dat nu verhoogd naar 40.000 exemplaren. Dat schrijft Automobilwoche.

Bijzonder natuurlijk, omdat de Taycan nog niet eens op de markt is. Porsche merkt nu al op dat de belangstelling voor de Taycan heel groot is. Via het dealernetwerk van Porsche zijn al duizenden orders genoteerd. In Noorwegen is er zelfs sprake van een stop op het schrijven van orders. Porsche noteert wel de gegevens van geïnteresseerden zodat ze later een exemplaar kunnen bemachtigen.

Groter accupakket voor vernieuwde Hyundai Ioniq Electric

De Hyundai Ioniq gaat binnenkort onder het mes. In juli 2019 stelt Hyundai de vernieuwde Ioniq Hybrid en Ioniq Plug-in Hybrid voor, gevolgd door een aangepaste Ioniq Electric in september 2019. Het belangrijkste nieuws? De volledig elektrische variant krijgt een groter accupakket en daardoor ook een flink grotere actieradius.

In een Duitse Hyundai-presentatie zijn al de nodige feiten gepresenteerd. Het document moest eigenlijk intern blijven, maar is toch op straat terechtgekomen.

Voormalig Infiniti- en BMW-topman naar Dyson

Stofzuigerfabrikant Dyson doet er alles aan om van de lancering van zijn eerste elektrische auto in 2021 een succes te maken. Daar is ook ervaring voor nodig. Daarom heeft Dyson voormalig Infiniti- en BMW-executive Roland Krueger aangesteld als topman van de autotak van Dyson.

Krueger is volgens Dyson de juiste man voor de job. Hij was niet alleen topman van Infiniti, maar werkte ook voor BMW in Azië als Senior Vice President Sales & Product Planning. Nu gaat hij aan de slag voor Dyson. Jim Rowan, CEO van Dyson, zegt: “De aanstelling van Krueger bewijst hoe serieus dit project voor ons is en dat we deze nieuwe divisie binnen ons bedrijf naar een hoger niveau willen tillen.”

Bron: ZERauto.nl