Petronas IONA wordt geïntroduceerd op de Autoshow van Genève en is volgens Petronas ‘het antwoord op de steeds veranderende trends in mobiliteit’. “De moderne wereld legt steeds meer nadruk op verantwoordelijkheid voor het milieu. Bij Petronas doen we dat ook”, zei Giuseppe D’Arrigo, Managing Director en Group Chief Executive Officer.

De nieuwe vloeistofproducten omvatten een thermische batterijvloeistof voor optimale en efficiënte levering van elektrische energie, een product voor wrijvingsbeheer van geïntegreerde aandrijfsystemen, en lagervetten voor een stillere rit, een langere levensduur en duurzaamheid.
Daarnaast zal het bedrijf een industriebrede studie laten uitvoeren naar vloeistoffen die de prestaties van elektrische voertuigen ook in de toekomst moeten verbeteren.

Vorig jaar beloofde Petronas 75 procent van zijn investeringen in R&D te besteden aan innovaties die de CO2-uitstoot helpen verminderen.