Ford Ka is meest gesloopte auto van Nederland

Uit een overzicht van Auto Recycling Nederland (ARN) blijkt dat de Ford Ka de ‘meest gesloopte’ van Nederland te zijn over 2018. De tweede plaats wordt ingenomen door de Ford Focus en op drie staat de Volkswagen Polo.

Gemiddeld gaat een auto ongeveer 18 jaar mee en per jaar worden er ongeveer 200.000 auto’s afgemeld voor demontage. Een Ford Ka bleek een populaire auto zo’n 20 jaar geleden, want deze auto werd het meest afgemeld in ORAD. Dat staat voor ‘Online Registratie Auto demontage’.

Via dit systeem wordt een auto zijn hele leven gevolgd. En ook aan het eind van het leven speelt dit een belangrijke rol. Het is immers niet de bedoeling dat een auto in het illegale circuit terecht komt, maar dat deze netjes en milieuvriendelijk worden gerecycled. Doordat het middels ORAD in Nederland zo nauwkeurig volgen weten we ook precies hoeveel auto’s er gerecycled zijn in 2018 en welk type auto het vaakst werd afgemeld voor demontage.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford Ka is meest gesloopte auto van Nederland - Automobielmanagement.nl

Ford Ka is meest gesloopte auto van Nederland

Uit een overzicht van Auto Recycling Nederland (ARN) blijkt dat de Ford Ka de ‘meest gesloopte’ van Nederland te zijn over 2018. De tweede plaats wordt ingenomen door de Ford Focus en op drie staat de Volkswagen Polo.

Gemiddeld gaat een auto ongeveer 18 jaar mee en per jaar worden er ongeveer 200.000 auto’s afgemeld voor demontage. Een Ford Ka bleek een populaire auto zo’n 20 jaar geleden, want deze auto werd het meest afgemeld in ORAD. Dat staat voor ‘Online Registratie Auto demontage’.

Via dit systeem wordt een auto zijn hele leven gevolgd. En ook aan het eind van het leven speelt dit een belangrijke rol. Het is immers niet de bedoeling dat een auto in het illegale circuit terecht komt, maar dat deze netjes en milieuvriendelijk worden gerecycled. Doordat het middels ORAD in Nederland zo nauwkeurig volgen weten we ook precies hoeveel auto’s er gerecycled zijn in 2018 en welk type auto het vaakst werd afgemeld voor demontage.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding