NewMotion zet laadpunten neer voor JLR

Het Nederlandse NewMotion heeft 166 smart chargers voor elektrische auto’s geïnstalleerd bij het technische centrum van Jaguar Land Rover in het Engelse Gaydon. Alle werknemers en bezoekers van JLR kunnen daar gratis hun auto opladen.

NewMotion zet laadpunten neer voor JLR

“Dit is vooral een goede oplossing voor mensen die hun auto niet thuis op kunnen laden,” denkt JLR. De 7kW laadpunten worden ‘gevoed’ met 100 procent ‘groene’ energie, benadrukt de autofabrikant.

Volgens JLR gaat het, althans voorlopig, om het grootste laadstation op één locatie in heel Groot-Brittannië. Hoofd e-mobility Mick Cameron: “We hopen dat deze service mensen er toe aanzet om over te schakelen op alternatieve aandrijfbronnen.” Volgens CEO Sytse Zuidema van NewMotion, een dochterbedrijf van Shell, gebeurt 40 procent van al het opladen van EV’s op het werk. “Het parkeerterrein in Gaydon ombouwen tot de grootste enkele locatie met smart charging punten biedt die op-het-werk gelegenheid aan de werknemers van Jaguar Land Rover. Onze kaart biedt hen tegelijk toegang tot het grootste laadnetwerk in Europa.”

NewMotion zet laadpunten neer voor JLR - Automobielmanagement.nl

NewMotion zet laadpunten neer voor JLR

Het Nederlandse NewMotion heeft 166 smart chargers voor elektrische auto’s geïnstalleerd bij het technische centrum van Jaguar Land Rover in het Engelse Gaydon. Alle werknemers en bezoekers van JLR kunnen daar gratis hun auto opladen.

NewMotion zet laadpunten neer voor JLR

“Dit is vooral een goede oplossing voor mensen die hun auto niet thuis op kunnen laden,” denkt JLR. De 7kW laadpunten worden ‘gevoed’ met 100 procent ‘groene’ energie, benadrukt de autofabrikant.

Volgens JLR gaat het, althans voorlopig, om het grootste laadstation op één locatie in heel Groot-Brittannië. Hoofd e-mobility Mick Cameron: “We hopen dat deze service mensen er toe aanzet om over te schakelen op alternatieve aandrijfbronnen.” Volgens CEO Sytse Zuidema van NewMotion, een dochterbedrijf van Shell, gebeurt 40 procent van al het opladen van EV’s op het werk. “Het parkeerterrein in Gaydon ombouwen tot de grootste enkele locatie met smart charging punten biedt die op-het-werk gelegenheid aan de werknemers van Jaguar Land Rover. Onze kaart biedt hen tegelijk toegang tot het grootste laadnetwerk in Europa.”